Doelgroep

Sociaal Hospitaal (SOHOS) richt zich op het verbeteren van de zorg en begeleiding van (Multi)probleemgezinnen. Deze gezinnen kampen met meerdere problemen tegelijk. Zoals schulden, psychische problemen, justitiecontacten, opvoedproblemen en gezondheidsproblemen.
In Den Haag wil SOHOS in drie jaar tijd 250 gezinnen helpen.

Regio

Den Haag

Interventie / Aanpak

Uit onderzoek van IPW blijkt dat probleemgezinnenheel goed weten dat hun hulpverleners weinig resultaat bereiken, en dat het er teveel zijn. SOHOS biedt hiervoor een oplossing door samen met het gezin een plan te ontwikkelen. Uniek aan deze plannen is dat SOHOS een plan maakt dat koerst op het perspectief van het gezin zelf. Dat verschilt vaak nogal met het perspectief van beleid(makers) in een stad of dorp. Daarnaast maakt SOHOS problemen overzichtelijk voor de gezinnen. Daarna volgt een handelingsplan: wat is acuut nodig, wat later en wat kunnen gezinnen zelf naar eigen zeggen?

Beoogde resultaten en uitkomst van project

In drie jaar worden 250 multiprobleemgezinnen geholpen dit vertegenwoordigt een financiële impact van ongeveer 4,75 miloen euro aan directe en reële kostenreductie. Deze besparingen vallen bij verschillende partijen: Verzekeraar, OCW, SZW en de WLZ.

De gemeente Den haag is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan

Meer projecten

No items found